Dans Tonen

Mee op de klank, ritme en beweging van live muziek.

Danstonen is geboren uit liefde voor vrije dans op live muziek.

Ik heb een liefde voor dans en beweging op live muziek. De danslessen aan de Rotterdamse dansacademie Codarts waren bijna allemaal op live muziek en het geeft zoveel extra dimensies aan de dans en de beleving.

Gabrielle Roth, de oprichtster van de 5 ritmes, verzorgde haar workshops ook veelal met live muziek. Op die manier kwam ik steeds dieper in mijn lijf en steeds dieper in de dans en ging ik uiteindelijk op in een kosmische dans, ik was één met het universum.

Dit en het feit dat mijn partner muzikant en percussionist is, leidde tot de oprichting van AbunDance, nu DansTonen.

In Afrika en andere collectieve culturen is alles in het dagelijks leven gekoppeld aan (live) muziek.

En er wordt altijd gedanst. Er is altijd sprake van samenzijn, samenkomst en samenspel. Ritme, klank en beweging als een eeuwenoude dans verbonden aan het leven. Er wordt veel gelachen en plezier gemaakt, ook al is het leven zwaar.

DansTonen is voor iedereen die wil samen zijn, samen komen en samen spelen. Vrije dans begeleid met live muziek variërend per keer in samenstelling van muzikanten.  Djembé, n’goni, gitaar, citar, didjeridoo, cello, fluit, trommels, shakers, klarinet, viool, drums, harmonium en zang. Een feest aan diversiteit en muzikaliteit, iedere keer weer anders.

Er zijn ook avonden waarop je je eigen instrument kunt meenemen of zelf kunt zingen.

Avonden waarop yoga verweven wordt met dans en live muziek in de vorm van een yoga nidra eindontspanning.

Wil je DansTonen boeken voor jouw event?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte of meer informatie aan. We nemen z.s.m. contact met je op. Naast optredens met een voltallige band spelen we ook in aangepaste bezettingen bij projecten, kampvuren, dansfeesten, congressen, workshops en andere speciale gelegenheden. Dankzij onze diversiteit en ons brede netwerk, kunnen we flexibel inspelen op de wensen van de organisator, de plaatselijke omstandigheden, het doel en de sfeer van de gelegenheid.