De spin en het web, onzichtbare draden.

Hallo lieve jij,

Heb je weleens het gevoel dat je leven zich weeft als een web en dat je niet goed weet wie je bent in dat web? De spin of de prooi?

De spin heeft het web gemaakt en kan er vrij doorheen bewegen en de prooi raakt verstrikt in het web en wordt ingekapseld en opgegeten.

En meer nog dan bovenstaande, weet je het verschil?

Een voorbeeld. Gebeurtenissen uit mijn jeugd hebben ertoe geleid dat ik als een prooi werd gevangen in het web. Ik werd me bewust van mijn inkapseling en ging aan de slag om me daarvan te bevrijden. Echter, eenmaal bevrijd en levend in mijn web, kwam ik steeds weer in een inkapseling terecht, zonder dat ik nog prooi was.

Hoe werkt dat? Ik zie het als volgt.

De draden van het web worden gewoven door de gebeurtenissen en ervaringen van je leven. Je hebt zichtbare draden die weven en je hebt onzichtbare draden die worden geweven. Met andere woorden, er zijn in je leven een aantal zaken zichtbaar, maar er zijn er ook onzichtbaar. En die onzichtbare draden zorgen ervoor dat je weer ingekapseld raakt, want ze zijn niet zichtbaar van buitenaf, ze zitten vanbinnen, diep.

Het onzichtbare geeft het precies zijn kracht. Je ziet ze nog niet aankomen of je zit er al weer in.

In mijn ervaring zijn dit de vroegste draden, de eerste laag draden. In zekere zin vormt deze eerste laag een fundament voor wat er bovenop gewoven wordt.

Als in de eerste draden een trilling zit van onderdrukking, vernedering en overleving, dan resoneert dit helemaal door naar de oppervlakte, ongeacht hoeveel stevige, sterke draden je er bovenop weet te weven.

Dus lief mens, vrees niet en daal af in je diepste verdiepingen van jouw prachtige web en maak zichtbaar voelbaar wat daar trilt en leeft en zendt. In de donkerste spelonken bevinden zich de felste lichtbakens. Ontketen de vlam.

https://eigenwijsgezondzijn.nl/persoonlijk-consult/

Warme hartegroet,

Jarka.

DELEN = LIEF

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.