Een ander licht op vrouw zijn

de weg van de heldin

Ik heb weleens het gevoel dat vrouwen worden grootgebracht en geprogrammeerd om voor anderen te zorgen. Dat is sinds mensenheugenis zo geweest en voor mijn gevoel zit het diep verankerd in ons DNA en gevoel van eigenwaarde. 

Ik zie om mij heen en heb zelf ervaren hoe vrouwen zich identificeren met rollen. Niet persé omdat het nog wordt verwacht. We doen het zelf.

We kunnen niet anders dan onszelf 100% inzetten als partner en moeder en dat kan ten koste gaan van wie we zelf nog meer zijn en willen worden.

Het is alsof de relatie met onszelf wordt gedefinieerd door onze relaties met anderen. Deze  vervorming ontstaat als een vrouw een drager is voor anderen zonder zichzelf te dragen of zichzelf gedragen te weten.

Zonder dat het de bedoeling was  komen we onderaan een ladder te staan. We voelen het en toch gaan we door met de jongleer-act. Het geeft je een bestaansrecht. Een zekere erkenning.

Maar, je kan er ook heel boos van worden. En ziek.

Waar gaat het nou helemaal over? Wat maakt dat de kracht die we al ons hele leven zo sterk voelen, ons vaak naar de rand brengt van ons leven?

We zijn emotioneel zo intelligent als vrouw en toch verliezen we onszelf keer op keer in werk, relatie en zorg dragen voor.

En dat is de kern. Emotionele intelligentie. Dat is de gave die de vrouw van origine in zich draagt.  Met iedere gave komt ook een verantwoordelijkheid. De verantwoording voor wederkerigheid en de balans.

De vrouwelijke emotionele intelligentie dient te worden beantwoordt met wederkerigheid. Uit deze beantwoording komt een aanvullende kracht voort die uitwisseling, stroming en afwisseling op gang brengt. De levensstroom.

En dat is pure voeding voor de vrouwelijke (en menselijke) ziel. We stralen en er is geluk.

Maar, als de vrouw hierin niet wordt beantwoordt? Dan voel je je alleen. En dan kan het fout gaan.

Je hoeft niets alleen te dragen. Een brug staat ook niet op zichzelf.

Ken je wederkerigheid in je persoonlijke relaties? Het echte onmisbare ingrediënt voor balans.

Word jij ook gedragen en weet jij je gedragen? Kan je om hulp vragen en kwetsbaar zijn? Kan je de leiding uit handen geven en volgen?

Ik noem dat de weg van de heldin.

De klop van je hart om gelijkwaardigheid en samen. De weg die als je haar volgt, je brengt bij jouw levensstroom. En dan zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.

Na corona zal ik weer dagen aanbieden voor vrouwen:

De weg van de heldin om samen met elkaar de emotionele intelligentie waar jij als vrouw over beschikt in te zetten voor your greater good en laat dat nu precies hetzelfde zijn als for all the greater good!:) Want laten we eerlijk zijn, wij vrouwen zijn geweldig. ( mannen ook )