Interactieve lezing over kanker en hoe behoud je de verbinding?

De diagnose kanker is een enorme schok. Je hele bestaan trilt op zijn grondvesten. Ik weet dit omdat ik het zelf heb meegemaakt. Hoe ga je om met de golven emoties die je dreigen te overmannen. Hoe ga je om met angst? Hoe krijg en behoud je de regie. Een lezing gebaseerd op eigen ervaring en verbindingskunde.

Kanker is een ziekte waar veel aan hangt. Word je ermee geconfronteerd dan voel je een diepe angst, paniek en controleverlies. Het overkomt je en je kunt het niet naast je neerleggen. Je moet handelen. En los van wat het met jou doet, is je omgeving ook diep geraakt en betrokken. Er komt veel op je af. Behandelingsadviezen, protocollen, statistieken. Je moet belangrijke beslissingen nemen, maar hoe zit het met jou? Op dit soort momenten in je leven kan je jezelf uit handen geven en mogelijk het contact met jezelf verliezen. De interactieve lezing gaat over hoe je verbonden blijft met de kern van jezelf en hoe je je hart overeind kunt houden terwijl je je bevind in het oog van de storm. Als er één ziekte is die je confronteert met je sterfelijkheid dan is het kanker wel. In een keer is de zorgeloosheid van het leven ver te zoeken. En toch, kanker kan een ultieme aanrijking zijn om jezelf eens goed onder de loep te nemen. Rigoureus de bezem door je leven halen voor een grote schoonmaak waarbij je niets overslaat.

Niet omdat je dan een antwoord krijgt op het waarom of dat jij een schuld zou hebben aan je ziekte, want dat is vreemd genoeg op de een of andere manier verbonden met kanker maar heeft er totaal niets mee te maken. Je zou wel kunnen opperen dat je de verbinding ergens bent kwijtgeraakt. En dat ziekte je daarmee confronteert. En die confrontatie kan je inzetten voor jezelf om je herstel op gang te brengen. Maar om dat te kunnen doen voor jezelf, moet je voorbij de angst geraken. Niet dat de angst er niet is, maar het is niet wat regeert of het voortouw neemt in jezelf en je keuzes. De lezing is voor mensen die met kanker te maken hebben gehad en of kanker hebben. Voor mensen wiens geliefden kanker hebben. Voor mensen met interesse in ziekte, herstel en verbinding. Voor mensen die houden van het leven.

Je kunt je aanmelden via de website van Wakker bewust zijn:

Kanker en hoe behoud je de verbinding

 

Datum

14 nov 2021
Expired!

Tijd

14:00 - 16:30

Kosten

17,50
Wakker bewust zijn

Locatie

Wakker bewust zijn
Alkmaar

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.