Jezelf Tonen

Harmonie (terug)vinden in jezelf.

Jezelf tonen is als het stemmen van je instrument.

Je brengt de verschillende klanken in jezelf die gehoord willen worden, in harmonie met elkaar. Focus is hierbij een belangrijk onderdeel. Een focus op je prioriteiten. Wat is voor jou belangrijk. Dat kan lastig zijn om meerdere redenen.

Er zijn vele klanken in jezelf waardoor je moeilijk kunt kiezen waar je voorrang aan wilt geven, of je hoort maar 1 klank maar daar vind je wat van waardoor de klank niet helder wordt. Of je hebt het zo druk met het hoog houden van alle ballen in je leven waardoor jouw eigen klanken bedolven zijn geraakt onder de klanken van anderen. Of je raakt simpelweg snel afgeleid. Dit kunnen allemaal redenen zijn om jezelf te tonen. Letterlijk en figuurlijk dus.

Tijdens de sessies werken we met een stappenplan, een navigatie systeem waardoor jou duidelijk wordt welke klanken het zijn die in jezelf in harmonie mogen worden gebracht.

  • op koers blijven vanuit innerlijk roer
  • afleidingen herkennen en aftasten
  • een ding tegelijk
  • focus
  • jas uittrekken die matrix heet en overgang maken, nieuwe tijdlijnen openen
  • lichaamsbewustzijn en innerlijke afstemming
Butterfly on meadow

Studeren en concentreren op de hart-mind (verstand) connectie en dan pas zul je klaar zijn om de verantwoordelijkheid op je te nemen,  om leiding te nemen en je kennis toe te passen.

Dit stukje wijsheid van een aboriginal vrouw zegt mij dat dat het proces is waar ik me in bevind.

Ik ben gewend vanuit mijn mind of mijn hart te kiezen of te bewegen; maar het gaat om de verbinding tussen beide. En dan hart eerst en dan mind in naam van het hart. En mijn hart zegt me ontslag te nemen want ik weet dat het ten einde is gekomen en een andere weg voor mij te gaan is, maar mijn verstand fluistert me ook in om te luisteren naar de weg en niet te snel weg te glippen via de uitgang en misschien is het dus wel andersom; zegt mijn verstand me om ontslag te nemen en denk ik dat het mijn hart is maar het is eigenlijk een neurologisch veld want het is een gebrek aan eigenliefde waardoor ik me laat leiden, door trots, door schaamte, allemaal neurologisch veld, door afgescheidenheid en controle wil ik me laten leiden, zogenaamd controle over mijn eigen lot en het zoeken naar een nieuwe weg een nieuwe baan, maar ik ben deze weg al zo vaak gegaan. 

En nu mag ik echt mijn hart de leiding geven, maar oh jee wat voelt het ongemakkelijk en oncomfortabel en in a way on-juist, but zo voelt het ook precies want alle programma’s in mij roepen om hun programma te volgen en niet af te wijken naar het programma van het hart; om-gek-eerde wereld…