Mijn verhaal

Zing, lach, vecht, huil, bid, werk en bewonder.

Als kind voelde me ik me heel levend en had ik een heerlijke fantasie en verbeeldingskracht tot mijn beschikking om me eindeloos mee te vermaken. Ik voelde me verbonden met de natuur, de kracht en de vreugde van puur bestaan.

Als tiener veranderde mijn beeld op de wereld drastisch. Door traumatische gebeurtenissen voelde ik me niet meer heel en niet meer positief verbonden met het leven. Ik trok me terug in mezelf, sloot me af en werd angstig.

Een eerste liefde bracht me terug naar liefdevol leven en ik voelde het weer bruisen en borrelen. Ik danste veel. Ik kwam in contact met mystiek en spiritualiteit en mijn interesse was direct volledig gewekt. De grote vragen des levens beantwoorden. Dat was een klus die ik graag op me nam.

Ik ontdekte veel. Ik kwam in de leer bij een sjamaan en ging mediteren. Na readings bij een helderziende vrouw, wilde ik dat leren en ontwikkelen. Het gevoel dat we over zoveel meer vermogen en potentie beschikken dan lijkt, voelde als een herinnering van mijn ziel. Ik leerde verschillende technieken en volgde opleidingen om met heling en het zelf genezend vermogen aan de slag te gaan. Ik ging werken als energetisch therapeut en gaf readings en healings.

Ondertussen had een dansopleiding in Rotterdam me naar een volgende liefde gebracht en settelde ik me in deze stad. Ik verdiepte me verder in genezing en psychotherapie en bleef werken als therapeut. Ik trouwde en werd moeder van twee kinderen. Het leven ontvouwde zich.

Totdat ik zelf ziek werd. In 2018 kreeg ik de diagnose borstkanker en mijn wereld stond totaal op zijn kop. Het werd een jaar wat ook wel omschreven wordt als de donkere nacht van de ziel. Compleet tegen mijn natuur in heb ik chemo’s en bestralingen ondergaan en een operatie. Om hiermee in het reine te komen en om mezelf zodanig te versterken dat ik en mijn lichaam alle behandelingen konden dragen, ben ik diep in de trauma’s uit mijn jeugd gedoken en heb ik het innerlijk licht in mezelf weer weten te ontsteken.

Het voelde letterlijk als een afdaling in mezelf en daar waar het donker was en pijn deed, er verhelderd zelfbewustzijn naartoe brengen.

Ik ben door zoveel weerstand gegaan dat ik een dieper inzicht heb verkregen hoezeer je traumatische ervaringen en daaruit voortvloeiende conditioneringen, je ervan proberen te weerhouden om de weg van zelfheling te gaan. Immers, je ego, je persoonlijkheid dient voor overleving, niet om ten diepste en ten volste tot leven te komen. En daar komt nog bij dat je ego van nature niet heel buigzaam is. Maar dat was het enige wat ik nog wilde. Ten diepste en ten volste tot leven komen en me vrijmaken van alles in me wat me daartoe beperkte. Op eigen wijze en vanuit eigen wijsheid. Dat is een weg met vallen en opstaan.

En daar wijd ik nu mijn leven aan. Met mensen samen.

En zo is eigenwijs gezond zijn in het leven geroepen.

Met als missie de eigenwijze leiding over jezelf, je leven en je gezond zijn in de hand te nemen en te floreren en te leven zoals het werkelijk bedoeld is. Helder en vol stromend met kracht, vreugde en vrijheid.