Op beweging gerichte sessie

In een sessie gericht op beweging nemen we als uitgangspunt je lichaam en de taal die je lichaam spreekt. Het lichaam liegt nooit en je spiergeheugen en celgeheugen vertellen je verhaal ongeacht of jij je ervan bewust bent of niet. Dat maakt het lichaam zo’n goede ingang voor therapeutisch werk, want je kan letterlijk niet om jezelf heen.

De levende energiebron in jou kan zich perfect uitdrukken in de taal van beweging en samen zoeken we naar de vertalingen in woord en beeld en voelen we en kijken we naar wat zich wil uitdrukken. Het lichaam is vaak heel letterlijk in wat het wil vertellen en in wat het laat zien.

Beweging gericht werken kan ook heel bijdragend zijn voor het vergoten van je lichaamsbewustzijn en je gevoel van ruimte, zowel in je, om je en buiten je. Om ruimte in te nemen in het leven en in de wereld, moet je die ruimte vaak eerst in jezelf innemen. Om jezelf neer te zetten of uit te dragen in het leven, zet je eerst jezelf neer in je eigen persoonlijke ruimte. Dit zijn thema’s waarmee gewerkt kan worden. Ook thema’s zoals gronding en aarding, begrenzing en flow kunnen aan bod komen. Het palet van het lichaam is heel rijk en verrijkend om mee te werken.

Trauma laat zich ook zien in de lichaamstaal en/of lichaamstonus. Om de onderbreking te herstellen die trauma veroorzaakt in de levensstroom, is het nodig de onderdrukte of verstopte emotionele lagen in beweging te brengen en te bevrijden van de bevriezing. Door het lichaam in beweging te brengen op muziek bewegen de emoties mee. Hiervoor is echter veiligheid genoodzaakt en die wordt gewaarborgd in de sessies alvorens met de emoties te gaan bewegen.

In een sessie nemen we als uitgangspunt dat wat er is en komen we in beweging afgestemd op de hulpvraag.