Op gesprek gerichte sessie

In een op gesprek gericht consult gaan we in op de disbalans in je leven. Door trauma kan het geloof ontstaan zijn in jezelf dat er iets mis met je is, of dat je gebroken bent op een bepaalde manier, of dat er iets kapot is aan je. Of een ander kan je het gevoel gegeven hebben dat er iets mis met je is. En ook al weet je ergens dat dat niet helemaal klopt, je vaart er toch op neemt jezelf en je eigen wijsheid over jezelf, niet serieus genoeg.

Ik weet uit eigen ervaring dat trauma dat effect op je kan hebben. Ik heb jarenlang gedacht dat er iets goed mis was met mij en heb ik menig therapie gevolgd in een poging dat te repareren. Maar wat niet stuk is, kan ook niet gemaakt worden. Als je niet uitkijkt wordt therapie een soort self-fulfilling prophecy. Je blijft ‘werken’ aan iets dat er niet is.

Ik ga ervan uit dat niets je kapot kan maken of krijgen. In dat opzicht zijn we oneindig krachtig. Wat er wel kan gebeuren is dat je een verkeerd beeld vormt over jezelf naar aanleiding van nare gebeurtenissen in je leven. En dat kan leiden tot een veelvoud aan klachten variërend van een gevoel van onbehagen tot algehele malaise in de vorm van lichamelijke, emotionele en geestelijke onevenwichtigheid, ziekte, verstoring, burn out.

Wat ook kan gebeuren is dat je niet goed weet wat het effect is van gebeurtenissen uit je leven. Je voelt wel dat er van alles niet lekker loopt en je hebt ook een idee waar hem dat in zou kunnen zitten, maar helemaal precies je vinger erop kunnen leggen, lukt niet. Je bent de connectie met de bijbehorende emoties verloren. En daarmee de verbinding met jezelf. En dan stroomt je leven uit vorm, je raakt verwijderd van de hoofdstroom, je verzandt in vertakkingen.

Wat nodig is en de benadering is in de persoonlijke sessies, is inzicht. Inzicht verkrijgen door jezelf onder de loep te nemen, tot in alle hoekjes en gaatjes van jezelf en je thema of onderwerp waar je op vast loopt. De dwarsverbanden gaan zien die door je hele leven heen lopen en de emoties weer kunnen voelen, en transformeren. Dat schept ruimte, ruimte voor een natuurlijk herstel dat dan optreedt.