Eigenwijs Gezond Zijn

Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt, is niets vergeleken met wat in ons ligt.

Als je jezelf geconfronteerd voelt met een innerlijk geluid, een tamtam, waar je niet meer omheen kan? Wat is dan je eerste stap?

De zoektocht die begint is als een labyrint. Er zijn zoveel wegen te bewandelen, maar welke weg is voor jou de juiste? Om daar achter te komen en je bij te begeleiden is eigenwijs gezond zijn in het leven geroepen.

Ik ben deze weg zelf gegaan. Je kunt de weg van eigenwijs gezond zijn zien als een bewegwijzering en innerlijk kompas.

Jij belichaamt en beleeft  jouw werkelijkheid en hoe die zich aan jou laat zien. Met andere woorden, wat maakt dat jij je voelt zoals je je voelt, dat je denkt wat je denkt en hoe je lichaam functioneert? Je kunt jezelf zien als velden en golven van vibraties en frequenties in de vorm van informatievelden vertaald met je vijf zintuigen door de processor van je brein naar een uiterlijke vorm. Dit is een zienswijze van de quantum fysica.

Informatie vertaald naar werkelijkheid van buitenaf en van binnenuit. Maar wat komt van buiten en wat komt van binnen? Wat is van jou en wat is van iemand of iets anders? Deze velden zijn zo verstrengeld geraakt dat wij dat onderscheid vaak niet meer goed kunnen voelen, behalve dat er iets niet klopt. Je kunt hier invloed op uitoefenen en beweging in brengen. Maar voordat je er invloed op kan gaan uitoefenen, is het essentieel dat je je bewust wordt van wat je denkt wat je denkt, en wat je voelt of niet voelt en hoe je lichaam zich gedraagt. Kortom, wie denk jij dat je bent, maar wie ben je echt? En vooral, wie ben je niet?!

Young woman doing yoga in the beach. Female wearing sport clothes in lotus figure with defocused background.

Zo begint iedere reis met een eerste stap en met dat wat er nu is.

Je bent op weg naar jezelf en wat kom je tegen op de weg ernaartoe. Je kunt niets overslaan. Alles is van belang.

Wat houdt coaching in?

  • Stap 1. Aandacht brengen naar je lichaam, hoofd en hart. Wat heb je voor gedachten, gevoelens en lichaamssensaties op dit moment of de laatste tijd? 
  • Stap 2. Wat is eigenwijs gezond zijn? Je zou een crisis of programmeringen in je persoonlijkheid een verstoring kunnen noemen. Een storing in het veld van oneindige trillingen van informatie waaruit wij bestaan. En als je jezelf ziet als heel en verbonden met alles, dan heeft iedere rimpeling een effect op het geheel. Denk maar aan een spin in een web, het complete web trilt en beweegt als gevolg van de bewegingen van de spin.

Alles is verbonden in een groot veld en netwerk van trilling en informatie. En dat kun je voelen. Je weet waar je je lekker voelt en waar niet. Je weet waar je graag bent en waar niet. Dat heeft alles met trilling en velden van informatie te maken. Immers, alles is energie.

De in stap 1 onderzochte gebieden van je denken, je voelen en je lichaamssensaties leiden tot het waarnemen van trillingen in jezelf in de vorm van vrije trillingen en vernauwde trillingen. Je kunt hierbij denken aan gevoelens van geluk en vreugde en gevoelens van angst en stress. Zij hebben elk hun eigen trilling en hebben invloed op je ervaring en staat van gezondheid.

Trillingen die verstoringen veroorzaken in je gezondheid zijn onevenwichtig van aard. Stap 2 is het bekijken van de dominante verstoring en het herstel van evenwicht in je leven. 

  • Stap 3. Eigenwijs gezond zijn. Ik noemde al vrije trillingen en vernauwde trillingen. Met andere woorden, wat beweegt vrij in jou en wat beweegt beperkt. Stap 3 is essentieel want in deze stap ga je nog een stapje verder met jezelf en je gezondheid in balans brengen. Je gaat onder de loep nemen hoe vrij je je voelt. In jezelf, in je leven. Keuzevrijheid is de meest natuurlijke staat van de mens. Als je je gevangen voelt, op slot voelt, beperkt voelt, kun je niet floreren. We hebben rekeningen die betaald moeten worden, monden die gevoed moeten worden en huizen met huren of hypotheken die betaald moeten worden en relaties die onderhouden moeten worden. Dat beperkt de bewegingsruimte die we nodig hebben voor een gevoel van vrijheid. Een balans hierin aanbrengen is essentieel.