Jarka Doeswijk

Zing, lach, vecht, huil, bid, werk en bewonder.

Mijn naam is Jarka Doeswijk (1977) en ik sta voor eigenwijs gezond zijn; geluk, vervulling en gezondheid

Als we vanuit ons verstand leven met haar eindeloze stroom aan gedachten, zitten we in een werkelijkheid waarin we geen grip voelen op ons leven. Het leven overkomt je.

De gebeurtenissen van de dagen, maanden en jaren vloeien aan elkaar en je leven lijkt op een intensieve vorm van bezigheidstherapie waar geen eind aan komt.

We doen ons uiterste best om vooruit te komen in het leven en om te groeien als mens en ons staande te houden in de rollen die we vertegenwoordigen. Met af en toe een moment van rust en ontspanning. 

Is dit het? Vroeg ik mij op jonge leeftijd al af? Zo kan het niet bedoeld zijn. Ik ging op zoek naar meer.

Mijn reis bracht me van sjamanen naar goeroe’s, van spiritualiteit naar psychologie, van kunstzinnige therapie naar yoga. Dans en drama was en bleef mijn vaste partner tijdens mijn zoektochten. 

Ik leefde en beleefde, studeerde, werd verliefd, trouwde, werd moeder, verhuisde regelmatig en werd op een dag gediagnosticeerd met borstkanker.

Ik moest vaststellen dat ik van mijn weg was afgedwaald en het terugvinden van mijn eigen pad was voor mij van levensbelang.

Het is een intense reis geweest, een proces van heling en hindernissen nemen en voor mijn gevoel blind vliegen op innerlijke navigatie.

Mijn motto was altijd al, volg je hart, maar nu weet ik ook echt wat dat pad inhoudt. Het leven gaat over verbinding.

Het hart verenigt en verbindt. Het hoofd doet aan afgescheidenheid en verdeling. 

Je kunt het vergelijken met radiozenders. Je hoofd kent maar één station. En je hart kent ze allemaal. Het hart kan het verstand leiden.

Vanuit je hart leven vraagt dat je eigenwijs bent en je eigen gang gaat. En dat kan best pittig zijn. Het vraagt moed en bereidheid tot zelfonderzoek.

We dragen grote en kleine wonden bij ons. Veroorzaakt door trauma. Met als gevolg gedrag en keuzes vanuit angst. De vraag is zet jij jezelf op de kaart als mens lijdend aan trauma of als mens leidend in zelfbewustzijn en opkomend voor de liefde, in jezelf en in de wereld. Om de trauma’s niet langer de regie te geven is genezing nodig. En daar is eigenwijs gezond zijn voor in het leven geroepen.