Jarka Doeswijk

Remember who you are

Herken je dit? Ik wist op heel jonge leeftijd een ding zeker. Ik ben hier niet gekomen om een leven te leiden van opgroeien, naar school gaan, werken, huisje boompje beestje, pensioen en dan sterven.

Zo kan het niet bedoeld zijn. Ik ging op zoek naar de herinnering van wie ik werkelijk ben.

Op jonge leeftijd kwam ik in contact met mystiek en spiritualiteit en ik wist dat ik hier moest zijn. Ik schoolde me in aura en chakra lezen en bleek van nature energie te kunnen lezen en vertalen naar inzichten en advies. Ik schoolde me als energetisch consulent en leerde werken met energie om de blokkades die mensen hebben op hun emotionele en fysieke lichaam te ondersteunen of op te heffen. Echter, een ander kan jouw problemen niet oplossen, daar heb je zelf een grote scheppingsrol in en die moet je zien van jezelf, verantwoordelijkheid voor nemen en dan komen we pas echt ergens.

Het doorgronden en in kaart brengen van je levensloop is van belang omdat het je een overzicht biedt van hoe jouw leven is opgebouwd en waar je patronen en herhalingen vandaan komen en wat de bouwstenen daarvan zijn. Om een stabiel huis te kunnen bouwen begin je ook met het leggen van een fundering. In jouw fundering die aan de basis ligt van jouw leven zit al het oorspronkelijke wezenlijke van jou besloten als wel de conditioneringen, dogma’s, onderdrukte emoties en trauma’s. Deze verstrengelde aspecten zorgen ervoor dat er in jou een tegendruk ontstaat die net alles tegenhoudt en niet alles volledig tot bloei kan laten komen.

Zie het als een noodzakelijk overlevingsmechanisme die jou heeft kunnen doen laten overleven en functioneren in je bestaan. Maar in werkelijkheid is het een brug waar je overheen moet wandelen om aan de andere kant uit te komen. En daar begint je leven echt. 

Om over die brug te geraken is het van belang dat je de roep van je hart gaat volgen en via je hart gaat navigeren. dat voelt in eerste instantie als blind vliegen.

Om de roep van je hart te kunnen horen, dien je je verbinden met jezelf. Met jouw behoeften en verlangens, dat waar je blij van wordt en nodig hebt om vreugde en liefde en kracht te voelen.

Leven is verbinden. Met alles wat er is. 

Je verbinden met je emotionele leven. Je gevoelens. Je innerlijk leven. Je voorstellingsvermogen. je dromen, verlangens ; de toegang tot jouw levensveld en scheppingsvermogen. Dat wat jou jij maakt en degene die je echt vanbinnen bent. Je ware wezenlijke zelf en wat je komt brengen.

Leven vanuit je gevoel door het hart gedragen is varen op eigen koers, vrij van alles wat bedacht is. Je mag het zelf ontdekken, bepalen, invullen en laten ontstaan.

Dat hoef je niet alleen te doen.