Jarka Doeswijk

Zing, lach, vecht, huil, bid, werk en bewonder.

Herken je dit? Ik wist op heel jonge leeftijd een ding zeker. Ik ben hier niet gekomen om een leven te leiden van opgroeien, naar school gaan, werken, huisje boompje beestje, pensioen en dan sterven.

Zo kan het niet bedoeld zijn. Ik ging op zoek naar meer.

Mijn onderzoek bracht me van mystiek naar filosofie, van spiritualiteit naar psychologie, van creatieve therapie naar yoga. 

Van reiki naar chakra reading en healing. Van energetisch therapeut naar psychodynamisch coach. Van transformational breathing naar hartcoherentie. Aan scholing en training had ik geen gebrek.

Ik studeerde dans, werd verliefd, trouwde, bouwde een eigen nest, verhuisde regelmatig en werd op een dag gediagnosticeerd met borstkanker.

Ik moest vaststellen dat ik van mijn weg was afgedwaald en het terugvinden van mijn eigen pad was voor mij van levensbelang.

Het is een intense tocht geweest, een proces van heling en hindernissen nemen en voor mijn gevoel blind vliegen op innerlijke navigatie.

Mijn innerlijk weten zei, volg je hart, maar nu weet ik wat dat inhoudt. Je hart volgen betekent verbinding aangaan. Met jezelf, de ander en het leven.

Leven is verbinden. Met alles wat er is. 

Je verbinden met je emotionele leven. Je gevoelens. Je innerlijk leven. Je voorstellingsvermogen. je dromen, verlangens en de toegang tot jouw levensveld. Dat wat jou jij maakt en degene die je echt vanbinnen bent.

Leven vanuit je gevoel, door het hart gedragen is varen op je eigen koers, vrij van alles wat bedacht is. Je mag het zelf ontdekken, bepalen, invullen, laten ontstaan. Vanuit jezelf, met jezelf. 

Dat hoef je niet alleen te doen.