Put your money where your mouth is.

Hallo lieve jij,

Ik zet mezelf niet zo snel zo in the picture, maar ik voel me alsof ik me aan je wil laten zien. Inmiddels ben ik eraan gewend om mezelf te zien met kort krullend haar dus dat houdt me niet meer tegen. Daarnaast heb ik de neiging om mezelf een beetje te verstoppen of om mezelf aan de zijlijn op te stellen, maar vandaag niet. Zichtbaar ben ik.

Ik heet Jarka, vrouw, 43, moeder, vriendin, danseres, schrijfster, coach en zo kan ik doorgaan met rollen opnoemen die ik bekleed. Maar wie ben ik echt? Vanbinnen.

Ik voel mijn hele leven al dat er meer is tussen hemel en aarde. Veel meer. Nooit heeft het er bij mij in gekund dat je geboren wordt voor een leven om te leven en dan vervolgens te sterven. Of dat het leven een opeenvolging is van gebeurtenissen zoals opgroeien, leren, werken, relatie, huis, boom, beest en dan genieten van je oude dag.

Als kind had ik een enorme fantasie, speelde ik en verzon allerlei verhalen voor de playmobile, poppen en ander speelgoed waar ik me mee vermaakte. Buiten zwierf ik rond en leefde honderden levens als prinses en fee en tovenares en speelde ik met de kinderen uit de buurt. Mijn fiets was mijn paard, mijn bed mijn vliegend tapijt en mijn knuffels leefden echt. Ik had een binnenwereld zo rijk als al het goud op de wereld.

Als kind twijfelde ik niet aan wat ik voelde, mijn innerlijk kompas was helemaal afgestemd op mezelf en ik liet me daar door leiden, feilloos. 

Mijn moeder werkte in de bioscoop en ik zag tientallen films op het grote doek waarvan de verhalen en heldinnen en de boodschappen diep in me mee resoneerden.

Het was snel duidelijk wat ik ging doen met mijn leven. Dansen, toneelspelen en zingen. Mijn tienerjaren bracht ik op deze manier door.

En toen, ergens in mijn twintiger jaren ben ik van mijn innerlijk kompas afgeweken en heb ik een afslag genomen die mij leidde naar een andere wereld. 

Het volwassen leven.

Verantwoordelijkheid, werken, de huur betalen, alles betalen eigenlijk, want alles heeft een prijs leek het wel.

En dan de zoektocht naar balans hierin vinden in mijn dertiger jaren. En daar zeer wisselend in slagen en veelal in compromissen gaan leven. Herkenbaar? C’est la vie, non? Nou non dus. Dat is niet het leven en zo is het leven zeker niet bedoeld.

Ik moest sterk afgeleid worden van mijn pad en heel ziek worden voordat ik echt weer mezelf te pakken had en afgestemd raakte op mijn innerlijk kompas. Nu voel ik me eigenwijs gezond en begeleid ik mensen bij veranderingsprocessen met eigenwijsgezondzijn.

Dat betekent dat ik zelf ook permanent in verandering en beweging ben. Walk your talk. Ik leef het voor en geef het door. Het lijkt alsof er maar een beperkt aantal mogelijkheden zijn in de wereld en het leven, maar niets is minder waar.

Ben je geïnteresseerd in jezelf en in dat wat je diep vanbinnen voelt?

Voel dat er in jouw leven onvrije zones zijn waar je doorheen wilt breken, maar niet goed weet hoe dat te doen? Of voel je vanbinnen een hele wereld maar komt het nog niet zo naar buiten? Wil je jezelf voelen sprankelen, bruisen en borrelen vanbinnen, zelfs of juist in deze tijden? Maak vrijblijvend een afspraak met me voor een (gratis) intake coachingsgesprek. 

Warme hartegroet,

Jarka.

DELEN = LIEF

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.