Speak truth

Hallo lieve jij,

Volgens de afbeelding krijg je 19 punten met deze woorden. Ik weet niet of dat een hoge score is bij scrabble, maar ik weet wel dat deze woorden voor mij een zeer hoge waarde bezitten.

Het lijkt makkelijk, maar we weten allemaal dat het niet zo is. Want de waarheid is niet een graag geziene gast. Zij is niet persé vriendelijk namelijk, of sociaal wenselijk. Zij laat zich niets vertellen. Is bestand tegen elke vorm van wishful thinking en niet onbelangrijk, heeft lak aan rede.

Mij persoonlijk valt het niet om mee om altijd waarheid te spreken. Mijn behoefte aan een bepaald scenario staat mij dikwijls in de weg. Ik kan erg overtuigend zijn naar mezelf en anderen.

Het spreken van je waarheid gaat sowieso hand in hand met waarheid voelen. 

De waarheid is ook niet bepaald oppervlakkig. Integendeel, zij is diep en gelaagd.

Dus, wat is waarheid nu eigenlijk? En wat definieert haar?

Ik weet voor mezelf dat mijn hartsaangelegenheden en mijn waarheid heel dicht bij elkaar vertoeven. De overtuiging die de wacht houdt voor de hartkamers, wordt vroeger of later ontmanteld en dan is de weg vrij om echt naar binnen te gaan.

En daarbinnen zie ik een maan en een zon. De zon schijnt onverminderd en met evenveel kracht als altijd. De maan wordt belicht door de stralen van de zon maar je ziet haar maar eens per maand in haar totaliteit. De hele waarheid laat zich maar zelden volledig belichten. Blijf je erbij en let je op? Aandacht en betrokkenheid tonen voor de ontvouwing, de ontknoping. 

De zon geeft de maan bestaansrecht, brengt haar aan het licht.

Volg je hart en de waarheid volgt vanzelf.

Niet makkelijk, wel noodzakelijk.

Liefs, Jarka.

www.eigenwijsgezondzijn.nl

DELEN = LIEF

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.