Sterk spul die emoties.

Hallo lieve lezer,

Het heeft even geduurd voordat ik weer kon schrijven, zo werd ik in beslag genomen door innerlijke processen.

Zoals je hebt kunnen volgen in de blogs is mijn leven nogal veranderd sinds de diagnose borstkanker oktober 2018, precies 2 jaar geleden.

Een ziekte-en-genezingsjaar, een scheiding, verandering van baan, het is allemaal niet wat.

Verwerking vraagt tijd en ruimte en veel aandacht, liefde en betrokkenheid van jezelf en vrienden om je heen zodat je ermee in het reine kunt komen.

Ik heb voor mijn gevoel mezelf helemaal opnieuw moeten uitvinden en mijn levenspad moeten herschrijven om weer tot een gevoel van congruentie te komen.

Ik voelde me zo gefragmenteerd, zo opgesplitst in delen, niet meer heel.

Een overgang van het oude naar het nieuwe houdt meer in dan het lijkt. Dit kan pas plaatsvinden als de innerlijke transformatie volledig gaande is en er geen weg meer terug is.

Ik heb ervaren dat mijn nieuwe weg in het leven, de weg is van diepgevoelde emotionele kracht.

Ziek zijn maakte dat ik mij heel kwetsbaar voelde, maar tegelijkertijd voelde ik mij krachtiger dan ooit tijdens het genezingsproces.

Door alles wat ik ervaarde en voelde ten diepste aan te gaan, alle weerstanden te doorkruizen en me volledig open te stellen voor alle behandelingen en de effecten daarvan, kwam ik bij kracht. Bronkracht. Hartskracht. Levenskracht.

En dat bevrijdde me.

Daaruit putte ik de moed om relaties onder de loep te nemen en mijn eigen gevoelens meer ruimte te geven dan de gevoelens van de geliefde ander. Een gigantische stap voor mij, met grote gevolgen.

Ik heb me maandenlang verdrietig, hol en rauw gevoeld hierover en kon dit nieuwe van mezelf niet rijmen met de realiteit ervan. Namelijk pijn voor anderen en mijzelf.

Gevoelens van twijfel en minderwaardigheid in de vorm van innerlijke saboteurs streden met elkaar om de overhand.

Steeds weer voelen wat er gevoeld mocht worden, steeds weer delen met anderen wat ik voelde en ervaarde, steeds mogen meemaken hoe ik gesteund en gedragen werd op die manier door mezelf, anderen en het leven zelf, heeft me doen beseffen dat kwetsbare kracht, mijn soort kracht is.

Ik ga met mezelf door het naadje, durf alles ter discussie te stellen, ben bereid iets te herzien net zolang totdat het klopt. Dit maakt mij emotioneel intelligent. Ik leer op mezelf te vertrouwen, op mijn eigen wijze innerlijke weten.

Ik ervaar dit als een groot geschenk. Ik voel me verbonden en lighthearted.

Herken je jezelf in mijn verhaal en onderga je een transformatieproces en kan je een gesprekspartner gebruiken die met jou meevoelt en meekijkt en je assisteert in het openen van jouw unieke krachten die jou jou maken en waar je dieper weet van wil hebben om tot her-verbinding met jezelf en je leven te komen? Maak dan een afspraak voor een coaching sessie.

Veel liefs, 

Jarka.

DELEN = LIEF

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.