Wat verborgen is, mag getoond worden.

Hallo lieve jij,

ik heb mijn ziekteproces ervaren als ontwaken in de grot van Plato. En als de wiedeweerga naar buiten met die toorts die ik in mezelf had weten te ontsteken. Eenmaal buiten de grot zijn betekent niet automatisch dat de wereld om je heen zo veranderd is. Ik ben zelf veranderd.

Waar ik voorheen mij terug trok waar het te heet onder mijn voeten werd, herpak ik mezelf en neem ik mezelf bij de hand om datgene wat ik vrees te aanschouwen.

Dit is niet één keer een besluit nemen en daar voortaan op varen. Het is iedere dag opnieuw dat besluit nemen. Met vallen en opstaan en met alle gevolgen van dien.

Zo had ik deze week nog een val.

Ik werk voor mezelf en voor anderen, zo ook bij een yoga studio. Afgelopen weekend zat ik een meditatie te doen voor zelfbekrachtiging. Ik voelde diep vanbinnen dat er het een en ander niet stroomde in mezelf met betrekking tot het werk wat ik doe en ik voelde een beweging in mezelf opkomen die ik besloot te volgen.

Voor ik het wist schreef ik een ontslagbrief en drukte ik op verzend.

Ik ben een beetje impulsief soms, dat zit in mijn karakter.

Vervolgens natuurlijk in gesprek met mijn lieve werkgever en ik kom erachter dat ik een “verkeerde” vertaling heb gemaakt van hetgeen ik voelde in mezelf tijdens de meditatie.

En dat ik met die vertaling een rad voor mijn ogen liet draaien en mezelf in een situatie had geplaatst die onjuist was. En daarmee ook in een loop was beland met mezelf. Een loop is een zich alsmaar herhalende situatie, zoals in de film Groundhog Day. En net als in de film moet je dat zien voordat je jezelf ervan kan losmaken. Seeing is freeing.

Het is goed gekomen en de juiste vertaling heb ik inmiddels kunnen maken.

Innerlijke roerselen zijn goed te voelen als je er aandacht aan schenkt, maar de innerlijke wereld is onderhevig aan vervorming, zoals bij een straal van zonlicht die op het water valt, er anders uitziet boven water dan onder water. Het licht breekt op het water.

Bij de vertaling van je gevoelens is het van belang je daar bewust van te zijn. Anders loop je risico te snel te handelen omdat je denkt de pot met goud al gevonden te hebben. 

Don’t let yourself be fooled and dive deep, deeper, deepest.

Liefs, Jarka.

DELEN = LIEF

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.