Yoga Tonen

Het lichaam is een ingang naar eenheid in jezelf.

Yoga is ontspanning, yoga is eenwording met jezelf.

Dat valt nog niet mee aangezien alle verschillende delen van je persoonlijkheid vechten om een plekje in de voorste rij en strijden om zeggenschap en hun stem en hun behoeftes te laten horen en gelden.

Het lichaam is een ingang naar het begin van eenheid in jezelf. Door contact te maken met je lichaam en haar goed te voelen van top tot teen en haar gewaar te zijn, ontstaat er een gevoel van stroming en samen komen in jezelf. Je mind, al je stemmen van de verschillende delen van je persoonlijkheid, worden rustiger en minder actief en je gevoelsbewustzijn komt naar voren. En dat gevoel heb je nodig als essentieel navigatie instrument om jezelf succesvol door het leven te loodsen. Immers wat in je hart leeft is de sleutel naar jezelf. Je mind is geneigd teveel verschillende dingen te willen. Jezelf leren focussen met meditatie op je prioriteiten in het leven, is een super krachtige tool.

Tijdens de lessen integrale yoga beoefen je precies dat.

Young woman doing yoga in the beach. Female wearing sport clothes in lotus figure with defocused background.

Je ontwikkelt een toenemend gewaar zijn in je lichaam, maakt haar flexibel en sterker. En je brengt je mindset in lijn met je hart en je lichaam. Een niet godsdienstige drie eenheid.

De lessen integrale yoga zijn een mix van hatha yoga, rustige asana’s, lichaamshoudingen die elkaar afwisselen en de verschillende delen van het lichaam versterken en versoepelen. Gecombineerd met adem oefeningen, pranayama,  meditatie en ontspanning.

In de workshops YogaTonen doen we bovenstaande begeleid met live muziek van de n’goni ( West-Afrikaanse harp) en zachte percussie. De extra dimensie van live muziek creëert een moeiteloze verbinding met je lichaam, mind en hart. Live muziek op deze manier uitgevoerd brengt je hersengolven in de ontspannen en meditatieve alfa staat.

Tijdens workshops zullen zachte dansoefeningen en yoga gecombineerd worden. Na afloop voel je je vrij, blij, soepel en krachtig. 

DansTonen is voor iedereen die wil samen zijn, samen komen en samen spelen. Vrije dans begeleid met live muziek variërend per keer in samenstelling van muzikanten.  Djembé, n’goni, gitaar, citar, didjeridoo, cello, fluit, trommels, shakers, klarinet, viool, drums, harmonium en zang. Een feest aan diversiteit en muzikaliteit, iedere keer weer anders.

Er zijn ook avonden waarop je je eigen instrument kunt meenemen of zelf kunt zingen.

Avonden waarop yoga verweven wordt met dans en live muziek in de vorm van een yoga nidra eindontspanning.