Ziek van angst, versus ongekende mogelijkheden.

Hallo jij,

Ik werkte op het mbo Albeda Dans en toen kregen we de training fixed mindset.

Ons werd geleerd hoe om te gaan met de mentaliteit van de gemiddelde mbo student. Interessant, maar let’s face it, hebben we niet allen een fixed mindset? Immers, zijn we niet allemaal in de zich al vroeg in ons leven gevormde karrensporen verzandt?

Ik in ieder geval wel. En het is een hele klus om daarvan los te komen.

Zo dacht ik dat ik al een heel eind op weg was wat betreft de aannames en overtuigingen op het gebied van geneeskunde. Gezien de paden die ik tijdens borstkanker bewandeld heb, zowel alternatief als regulier, had ik het gevoel dat ik best of both worlds had weten te combineren.

Misschien staat dat nog steeds overeind maar ik ben er recent uit voor mezelf dat het hooguit the best of one world was. Dit zeg ik omdat beide werelden dezelfde overtuiging aanhangt. Bijvoorbeeld dat een kankercel een woekerende kwaadaardige cel is, die moet worden verslagen voordat hij jou verslaat. Of dat je immuunsysteem je bescherming biedt tegen het ontstaan van ziekte in je lichaam.

Op het moment dat ik bovenstaande voor absoluut waar aanneem, sluit ik een heleboel andere mogelijkheden uit en ga ik pure angst ervaren.

Ik spreek uit ervaring.

Iedereen weet, angst is een slechte raadgever. Toch wordt de angst leidend. Dan gebeurt er het volgende. Het sluit nog meer mogelijkheden uit. Dat is exact wat angst doet. En dan kan je wereld heel klein worden. En dat is misschien wel het meest gevaarlijke waar je werkelijk in verzeild kan raken. Dat je wereld zo klein wordt en je je evenredig klein gaat voelen. Nietig, overweldigd, machteloos, afhankelijk van anderen voor genezing.

Ik heb sterk het gevoel dat onze wonderlijke psyche eindeloos communiceert met ons intelligente brein-lichaam. En dat niet aflatende boodschappen van angst en kleinheid door het lichaam kunnen worden opgevat als zeer stressvol en belastend. Het loepzuivere navigatiesysteem van het lichaam raakt mogelijk hierdoor verstoord.

Ik ervaar dat mijn lichaam op mij reageert als haar bewoner en net als het edele paard leiding nodig heeft om je vervolgens daar te kunnen brengen waarvan jij voelt dat je er kan komen.

Dit is een paradigma verschuiving ten opzichte van de conventionele geneeskunde. Althans, zo ervaar ik dat. Want ik ben niet overgeleverd aan mijn lichaam, maar het is precies andersom, mijns inziens.

Voel, luister, keer naar binnen en hoor daar je taal van wie je bent. Herinner je wie je bent. Je hèbt toegang tot ongekende mogelijkheden. En je bènt zoveel meer dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Neem leiding in jezelf, zet je hart overeind en neem de teugels in handen. Ik doe mee.

Liefs, Jarka.

Een persoonlijke reading kan een stap zijn om tot je hart te komen en de moed te vinden om je te herinneren dat jij de leiding hebt over jezelf en jouw wereld. We kunnen hier samen naar kijken.Heb je interesse, boek hier je sessie.

P.S. Het is niet mijn intentie om ziekte in welke vorm dan ook te bagatelliseren of om wie dan ook die lijdt onder ziekte voor het hoofd te stoten. Het is mijn intentie om te delen wat mijn persoonlijke ervaring is.

DELEN = LIEF

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.